’Altijd op zoek naar wat er wèl kan’
Liesbeth is hypermobiel. "Vroeger dacht ik dat ik gewoon heel lenig was. Maar een paar jaar geleden bleek het dus wat anders te zijn. Mijn lichaam is te soepel en daardoor schiet makkelijk iets uit de kom, met name bij mijn voeten. Bij elk stukje lopen schoten mijn tenen uit de kom. Ik was vaak misselijk en had geen idee dat het hierdoor kwam. Sporten en lopen werd steeds moeilijker en ik werd daardoor zwaarder wat de klachten weer verergerde". Speciale schoenen waren nodig en haar schaamte daarvoor werd haar grootste vijand. Liesbeth leerde dit accepteren en zich er overheen te zetten. "Ik leerde op zoek te gaan naar wat er wèl kan en mezelf daarop te richten". Ze werd fitter, verlegde haar grenzen door krachttraining en zet nu elke dag 10.000 stappen. "Ik ben nu sterk en fit en dolblij dat dit allemaal weer lukt."
Met deze ervaring wil ze graag anderen inspireren om vooral te kijken naar de mogelijkheden die er zijn. "Bij de pakken neerzitten, helpt je niet verder". In haar werk op het snijvlak van politiek, bestuur en communicatie is Liesbeth ook altijd op zoek naar wat er wèl mogelijk is. Gericht op ’Nederland een stukje beter maken’ en mensen een stap verder te brengen. 
De roep vanuit Den Haag voor meer vrouwen in de politiek en meer mensen uit het Oosten was voor Liesbeth een trigger om zèlf die stap te zetten. Vanuit de gedachte ’nooit spijt hebben van wat je geprobeerd hebt’ besloot ze deze kans aan te grijpen en zich kandidaat te stellen voor de Tweede Kamer verkiezingen van 17 maart.
Catharina Amaliapark
Het Catharina Amaliapark is een nieuw stadspark aan de rand van de binnenstad, met de Grift als belangrijk onderdeel. “Vroeger was dit een lelijke parkeerplaats. Niet echt een gezellige binnenkomer van het centrum. En nu vind ik het een tof park waar aan alles is gedacht. De Grift die bovengronds is gebracht met een ecologische verbinding en vistrappen, de extra waterberging, de skatebaan, de bankjes en natuurlijk de ondergrondse parkeergarage. Dit park kon er komen dankzij een goede samenwerking tussen de gemeente, de provincie Gelderland, Waterschap Vallei en Veluwe en natuurlijk ook het Kadaster die parkeerplekken nodig had. Het inspireerde me om me verder te verdiepen in het Waterschap. En inmiddels ben ik daar gekozen tot Algemeen Bestuurslid. Zo kunnen dingen lopen.”

Over Liesbeth
Liesbeth Rooijmans (1973) werkt bij SVn als Stakeholdermanager, woordvoerder en strateeg. Daarnaast is ze Algemeen Bestuurslid bij Waterschap Vallei en Veluwe. Eerder zat ze in de gemeenteraadslid voor de VVD in Apeldoorn. Ze staat op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. Haar dag is geslaagd als ze mensen een stapje verder heeft geholpen. 

You may also like

Back to Top