‘Dat half jaar krijg je kado’
Ron is hartpatiënt met een hartpercentage van nog maar 46%. Dat betekent dat zo ongeveer alles wat Ron wil doen, hem veel energie kost. En ondanks dat wil hij -als levensgenieter- alles uit het leven halen wat erin zit.
‘Dat heb ik mijn cardioloog wel even duidelijk gemaakt’. Ron overhandigde hem een krantenknipsel waarin stond dat een Bredase hartpatiënt gemiddeld een half jaar korter leeft dan het landelijk gemiddelde. De reden: mensen in Breda zijn levensgenieters. ‘Dat half jaar krijg je kado’ zei Ron dan ook tegen zijn cardioloog. Die knikte en mompelde zoiets als dat ‘ie niet anders had verwacht’.

Bierbrouwerij De Vlijt
Als groot liefhebber van (kwalitatief goede) streekproducten is Ron -helemaal als bierliefhebber- blij dat deze Veluwse bierbrouwerij in Apeldoorn is gevestigd. Wekelijks wordt hier zo'n 4000 liter van het ambachtelijke speciaalbier Veluwse Schavuyt gebrouwen. Ron is hier dan ook geregeld te vinden en hij heeft destijds de verbouwing van en komst naar het Zwitsal terrein gefotografeerd.

Over Ron
Ron (1948) is een echte levensgenieter. Hij geniet van alles wat zich in en rond Apeldoorn afspeelt op het gebied van kunst, cultuur en evenementen. Dat doet hij vooral het liefst met zijn vrouw en/of ‘zijn meiden’. Ron fotografeert graag en was tevens initiatiefnemer van de foto expositie ‘Raaf en sprokkelaar’ van (straat) fotograaf Roelof Rump (1948) die overleed in mei 2019. In overleg met familie Rump en in samenwerking met een groep bevriende fotografen, Apeldoorn Photo, ACEC en CODA kwam dit eerbetoon tot stand en was de expositie in 2021 te zien in CODA Museum.

You may also like